Fraksiyonel lazer yüz cildi gençleştirme

Lazerle fraksiyonel yüz cilt gençleştirmenin artıları ve eksileri

Yaşlanma süreci, herhangi bir insan organizmasının doğal bir biyolojik yasasıdır. Kaçınılmaz olarak, vücudun çeşitli yerlerinde kırışıklık, ton azalması ve yaşlılık lekeleri şeklinde cilt yaşlanma belirtileri görülür. Yüz, ultraviyole radyasyonun sürekli etkisi, yüz ve çiğneme kaslarının çalışması nedeniyle özellikle solmaya eğilimlidir. Açık nedenlerden dolayı, her yaştan kadın yüzlerini zinde ve genç tutmak ister. Böyle bir durumda, kurtarmaya sadece kremler ve maskeler gelmez, aynı zamanda fraksiyonel pozlama kullanarak cilt gençleştirme de gelir.

Yöntemin özü ve avantajları

Teknoloji, yüksek frekanslı enerjinin cilde maruz kalmasıdır. Belirli bir dalga boyundaki ışınlar termal reaksiyonlar üretir veya daha doğrusu hücreleri önceden belirlenmiş bir derinlikte buharlaştırır. Bazı hücrelerin yok olması, kolajen ve elastin liflerinin sentezini tetikler. Yaşla birlikte cilt kalınlığında kolajen ve elastin sentezinde önemli bir azalma olur. Aslında epidermisin ve dermisin yapı taşları olan cilde elastikiyet ve gençlik veren bu liflerdir. Böylelikle lazerin etkisi altında yüz gençleşir.

Lazer gençleştirme, kozmetoloji hizmetleri pazarında kendini kanıtlamış modern bir tekniktir. Avantajlardan bazılarına bakalım:

  • Kesirli tedavi kesinlikle ağrısız bir işlemdir. İncelemelere göre asgari rahatsızlık bile yok.
  • Teknoloji, tedaviden sonraki izlerin 4-5 gün içinde kaybolması nedeniyle ciltte minimum hasar anlamına gelir.
  • Teknoloji, aynı anda geniş bir alanda çalışmanıza izin verir. Bu yaklaşım, rejeneratif süreçleri mümkün olduğunca harekete geçirerek kırışıklıkların aktif olarak yumuşatılmasına yol açar.

Tanımlanan müdahaleden sonra yan etkiler ve advers reaksiyonlar oldukça nadirdir. En tipik olanları tedavi alanında hiperemi ve soyulma, orta derecede kendi kendini dindiren kaşıntıdır. Bazen herpes enfeksiyonunun aktivasyonu vardır. Sık uçuk alevlenmelerinde, fraksiyonel gençleştirme yapmadan önce bir dermatolog ve bir bulaşıcı hastalık uzmanı ile konsültasyon gereklidir.

Tedavinin gidişatı nedir

Bir terapi seansı 25 ila 40 dakika sürer. Onarıcı tedavi yüz, boyun ve dekolte bölgesine uygulanabilir. Ofiste hasta sırtüstü pozisyondadır ve rahatlayabilir.

Maksimum etkiyi elde etmek için 3-4 prosedür gereklidir. Seanslar arasındaki en uygun aralık 2 ila 4 haftadır. Bu süre zarfında epidermis ve dermis, rejeneratif potansiyellerini tamamen eski haline getirir. Standart kurs 4 prosedürden oluşur. En belirgin görsel efekt, kursun bitiminden 3 ay sonra farkedilir. Gerekirse 1 yıl sonra seanslar tekrarlanabilir.

Sonunda, 1-2 saat sonra kendi kendine duracak yüksek bir kaşıntı veya hafif yanma hissi olasılığı vardır. Hiperemi ve ifade edilmeyen şişlik 2-3 gün sürer. Erken iyileşme döneminde dermatologlar, dekstpantenol iyileştirici merhemler ve spreyler kullanılmasını önermektedir.

Müdahale gününde hijyenik bakıma izin verilir, hafta boyunca sadece sauna veya havuz ziyareti sınırlandırılmalıdır. Güneş kremlerini ihmal etmeyin - tedaviden sonra ciltler özellikle ultraviyole ışığa duyarlıdır.

Kesirli maruziyet, yaşlanma belirtileri üzerindeki etkisi bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış etkili bir yöntemdir. Müdahalenin güvenliği, ağrısızlığı ve rahatlığı, onu kozmetoloji pratiğinde en popüler olanlardan biri yapar.